چشم یار

شکوه شیخی پور مدرس اسکراب نرس چشم پزشکی، اصول، ابزارآلات و استانداردهای اتاق عمل

چشم یار

شکوه شیخی پور مدرس اسکراب نرس چشم پزشکی، اصول، ابزارآلات و استانداردهای اتاق عمل

قوز قرنیه چیست؟

قوز قرنیه چیست؟

کراتوکونوس یا قوز قرنیه ( به انگلیسی :  Keratoconus ) یک بیماری تحلیل رونده قرنیه چشم است . این بیماری معمولاً در سنین نوجوانی یا اوایل دهه سوم زندگی بروز می کند. در این بیماری قرنیه نازک شده و شکل آن تغییر می کند . قرنیه به طور طبیعی شکلی گرد یا کروی دارد ولی در کراتوکونوس ( قوز قرنیه ) قرنیه برآمده و مخروطی شکل می شود .

این تغییر بر روی انکسار نور هنگام ورود به چشم تأثیر گذاشته و سبب کاهش وضوح بینایی می شود. کراتوکونوس ممکن است در یک یا هر دو چشم رخ دهد ولی در90٪ موارد در هر دو چشم دیده می شود که در اینصورت خواندن و نوشتن یا رانندگی فرد مختل می شود .

قوز قرنیه

علائم و نشانه‌های کراتوکونوس

تشخیص کراتوکونوس ( قوز قرنیه ) ممکن است به دلیل بروز و پیشرفت آهسته آن مشکل باشد . این بیماری ممکن است با نزدیک بینی و آستیگماتیسم همراه باشد در نتیجه ممکن است موجب عدم وضوح و تاری دید شود . بیمار همچنین ممکن است دچار هاله بینی و حساسیت به نور باشد. بیماران معمولاً در هر بار مراجعه به چشم پزشک نسخه شان تغییر می‌کند .

علل قوز قرنیه

علت کراتوکونوس ( قوز قرنیه ) هنوز شناخته نشده است . هرچند این بیماری ارثی نیست ولی ژنتیک ، محیط ویا برخی بیماریها احتمالاً در بروز موثرند . مالیدن محکم چشم گرچه علت قوز قرنیه نمی باشد ولی در روند ایجاد آن بی تاثیر نیست ، لذا به بیماران مبتلا به قوز قرنیه توصیه می شود که از مالیدن چشم بپرهیزند .

قوز قرنیه

درمان قوز قرنیه

در انواع خفیف بیماری ، عینک یا لنز نرم ( Soft Contact Lenses ) ممکن است کمک کننده باشد ولی با پیشرفت بیماری و نازکتر شدن و تغییر شکل بیشتر قرنیه این درمان‌ها دیگر چندان کارساز نخواهد بود . درمان بعدی بیماری استفاده از لنزهای سخت دارای قابلیت نفوذ گاز است . این لنزها قابلیت بیشتری برای اصلاح آستیگاتیسم نامنظم ناشی از کراتوکونوس ( قوز قرنیه ) دارند .

قرار گیری مناسب لنز بر روی قرنیه مبتلا به کراتوکونوس ( قوز قرنیه ) کاری ظریف و زمان گیر است . به همین دلیل مراجعات مکرر برای تنظیم لنز و اصلاح نسخه غیر قابل اجتناب است .

این فرایند با نازکتر شدن و تغییر شکل بیشتر قرنیه نیاز به تکرار داشته و نسخه بیمار باید مجدداً تغییر داده شود . در صورتی که قرنیه قادر به تحمل لنز سخت نبوده و یا لنز توانایی اصلاح دید بیمار را نداشته باشد قدم بعدی پیوند قرنیه ( corneal transplant ) است .

در حال حاضر در بیمارانی که قادر به تحمل لنزهای سخت نیستند و از طرفی انجام پیوند قرنیه به دلیل عوارض آن در آنها توصیه نمی شود از روش‌های جدیدتری مانند قرار دادن رینگ‌های داخل قرنیه مثل Intacs و Ferrara استفاده می شود . مطالعه بر روی این روش نشان دهنده بهبود نسبی بیماران است ، هر چند نشان داده نشده است که این روش مانع پیشرفت بیماری شود .

مالیدن چشم

روش های درمان قوز قرنیه

به طور کلی روشهای درمان قوز قرنیه به 5 مرحله تقسیم می شود :

1 - در مراحل اولیه بیماری ، تجویز عینک توسط پزشک تا حد زیادی باعث اصلاح دید می شود البته باید توجه داشت بیماری ماهیت پیشرونده دارد در نتیجه نمره عینک تجویز شده تغییر خواهد کرد .

2 - با پیشرفت بیماری و افزایش نزدیک بینی و آستیگماتیسم نامنظم مرحله ای فرا می رسد که دیگر با عینک نمی توان دید را اصلاح کرد و برای اصلاح دید باید از لنزهای تماسی سخت ( Hard Contact Lens ) استفاده کرد . وقتی لنز سخت روی قرنیه قرار می‌دهیم لایه اشکی که بین لنز و قرنیه ایجاد می‌شود نامنظمی را اصلاح می‌کند . بیمارانی که قادر به تحمل لنزهای سخت نمی باشند می توانند از لنزهای هیبریدی ( ترکیبی از سخت و نرم ) استفاده کنند .

3 - از دیگر درمانهای جراحی قوز قرنیه استفاده از حلقه های داخل قرنیه می باشد؛ این نوع از درمان در بعضی از قوزهای خفیف تا متوسط که کنتاکت لنز را نمی توانند تحمل کنند ، کاربرد دارد . این حلقه ها با کاهش میزان آستیگماتیسم نامنظم به بهبود بینایی کمک می کنند . میزان موفقیت درمان با حلقه های داخل قرنیه بسیار متغیر و از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود و در صورت عدم موفقیت درمان ، نهایتا بیمار نیاز به پیوند قرنیه خواهد داشت .

نتایج عمل در بیماران کراتوکونوس ( قوز قرنیه ) متفاوت است . در این بیماران قرار دادن رینگ به طور متوسط باعث بهبود دو خط دید در نیمی از بیماران می گردد . در واقع در بیماران قوز قرنیه این عمل باعث می شود بیماری که قبل از عمل با عینک دید خوبی نداشته است پس از قرار دادن رینگ به دلیل کاهش نامنظمی های قرنیه با عینک جدید دید بهتری نسبت به قبل از عمل داشته باشد. البته این روش در تمام بیماران قابل انجام نیست .

4 - با پیشرفت بیشتر بیماری مرحله ای فرا می رسد که دیگر استفاده از لنزهای تماسی و قطعات رینگ داخل قرنیه هم باعث افزایش دید نمی شود و در اثر کدورت قرنیه ، استفاده از لنزهای تماسی ممکن نیست و عدم تحمل نسبت به لنز تماسی پیدا می شود . در این مرحله باید از پیوند قرنیه کمک گرفته شود . پیوند قرنیه درمانی استاندارد برای بیماران با قوز قرنیه پیشرفته است که اغلب نتایج خوبی دارد .

5 - یکی از درمان های جدید قوز قرنیه ایجاد پیوند متقاطع بین رشته های کلاژن قرنیه ( Corneal collagen cross-linking یا CXL) با استفاده از اشعه فرابنفش UV-A و داروی ریبو فلاوین است . در این روش پس از برداشتن لایه سلول های سطحی ( اپیتلیوم ) قرنیه، به مدت سی دقیقه (هر 3 دقیقه یک بار) قطره ریبوفلاوین1/. درصد در چشم ریخته میشود و سپس طی مدت سی دقیقه بعدی در حالیکه هر 5 دقیقه یک بار قطره مذکور در چشم چکانده می شود ، اشعه ماوراء بنفش به قرنیه تابانده می شود .

این کار باعث افزایش پیوندهای متقاطع بین رشته های کلاژن قرنیه و در نتیجه افزایش استحکام قرنیه میشود . دیده شده است که پیشرفت بیماری تقریبا در 100% موارد متوقف شده ودر نیمی از موارد قرنیه اندکی مسطح تر شده و بیماری کمی ( حدود 2.87 دیوپتر ) بهبود یافته است و بینایی 1.4 خط بهتر شده است . این روش باعث می شود نیازی به پیوند قرنیه نیاز نباشد و یا زمان آن به تاخیر بیفتد .

در این روش بینایی فرد با و بدون عینک بهبود یافته و میزان آستیگماتیسم ، کاهش قابل ملاحظه ای خواهد داشت . بهترین داوطلبان این روش عبارتند از: بیمارانی که به تازگی برای آنها تشخیص کراتوکونوس داده شده ، افراد جوان و میانسالی که بیماری آنها پیشرونده است ، کسانیکه دچار هیدروپس یا اسکار سفید بروی قرنیه نشده اند و همچنین کسانی که لنز تماسی روی چشمشان خوب فیت نمی شود .

 

تار دیدن


با تشکر از حسن انتخاب و مطالعه مقاله قوز قرنیه چیست؟ توسط شما دوست و همراه عزیز .

مراقب سلامتیت باش چون خیلی مهمه !

  مشتاقانه منتظر ارسال نظرات و ایمیل های شما همراهان عزیز و گرامی در خصوص مقاله قوز قرنیه چیست؟ هستیم - چشم یار

دوستدار شما شکوه شیخی پور

آواستین چیست؟

آواستین چیست؟

داروی آواستینAvastin ) ) که اسم ژنریک آن ‪ Bevacizumabمی‌باشد یک هیومن آنتی‌ بادی و منوکلونال است که به‌ صورت ویال‌های ‪ 400mg، 16mg، 100mg،  4mgو به صورت مایع بدون رنگ و استریل و بدون ‪ Presernative می‌باشد .

این دارو که در شرایط بسیار حساس و در 28  درجه سانتیگراد ( در یخچال ) و دور از نور نگهداری می‌شود ، بعد از رقیق شدن حداکثر تا‪ . ساعت در همان درجه حرارت پایدار می‌ماند 24 

این دارو پس از رقیق شدن توسط دکتر داروساز، توسط جراح چشم پزشک در اتاق عمل و در شرایط خاصی  در چشم بیمار تزریق می شود.

 تزریق آواستین در چشم توسط چشم پزشک

تا چندی پیش برای درمان بیماریهای چشم فقط قطره و قرص وجود داشت ، که اشکال این قبیل داروها مانند داروهای خوراکی یا تزریقی این بود که به دلیل ساختمان خاص چشم ( که نفوذ داروهای خوراکی یا تزریقی به آن به سختی صورت می گیرد  ) زیاد کار آیی نداشتند .

اما امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی ما می دانیم که بسیاری از داروها را می توانیم با رعایت اصول تزریق دارو به داخل چشم تزریق کنیم و فواید این روش درمانی عبارت است از : حصول اطمینان در رساندن دارو به بافت و عضو مورد نظر ، کاهش و یا حذف عوارض جانبی دارو و کم کردن تعداد دفعات تجویز دارو .

یکی از دارو هایی که به شکل تزریق داخل چشمی در چند سال اخیر استفاده میشود Bevacizumab بنام تجاری ( آواستین ) است که در درمان بسیاری از بیماریهای چشم مانند رتینو پاتی دیابتی ، انسداد وریدهای شبکیه ، ایجاد عروق خونی نابجا در مشیمیه و بسیاری دیگر از بیماریهای شبکیه کاربرد دارد .

بیماران عزیز باید بدانند که به دلیل اینکه بسیاری از بیماریهای فوق الذکر مزمن ( طولانی مدت ) هستند ، لذا دوره درمان آنها نیز باید طولانی مدت گردد و در این مدت باید بطور متناوب هر چند وقت یکبار تزریق داخل چشم تکرار شود ، همچنین نباید از این بابت نگرانی داشته باشند .

 

سوال : آیا تزریق آواستین عارضه ای هم دارد؟

جواب : احتمال ایجاد عارضه بسیار کم است و نکته مهم این است که انجام ندادن تزریق به مراتب خطرات بیشتری را متوجه چشم می کند ، بتابراین شایسته است بیمار تا زمانی که پزشک معالج توصیه می کند تزریق ها را ادامه بدهد .

در تزریق موضعی ( داخل چشمی ) عوارض آواستین بسیار کم و نادر است و علت آن هم این است که با دوز ‪ 1/270و به صورت موضعی مصرف می شود و تنها علائمی مثل درد در محل تزریق و خونریزی های خفیف سریع الجذب ، خارش و سوزش ناچیز و گاهی ورم قرنیه و التهاب چشم ظاهر می‌شود که با مصرف قطره‌های کورتون و آنتی بیوتیک‌های داخل چشمی این علائم از بین می رود

اظهارات جناب آقای دکتر حسن رزمجو فلوشیپ ویتره ورتین درخصوص مکانیزم عمل ‌این آمپول( آواستین ) این چنین است :

آمپول آواستین از ایجاد عروق جدید که در شبکیه چشم افراد دیابتی صورت می‌گیرد ، جلوگیری می‌کند ، همچنین عروق جدید در چشم خیلی شکننده‌ بوده‌ و با گذشت زمان پاره شده و خونریزی در چشم ایجاد می‌گردد و با ایجاد خونریزی‌های مکرر، شبکیه کنده شده و چشم نابینا می‌شود .

و ایشان یکی از عوامل مهم نابینایی در جهان را بیماری دیابت می دانند . 

 تزریق آواستین در چشم توسط چشم پزشک


 

با تشکر از حسن انتخاب و مطالعه مقاله آواستین چیست؟ توسط شما دوست و همراه عزیز .

مراقب سلامتیت باش چون خیلی مهمه !

مشتاقانه منتظر ارسال نظرات و ایمیل های شما همراهان عزیز و گرامی در خصوص مقاله آواستین چیست؟ هستیم - چشم یار

دوستدار شما شکوه شیخی پور

 

دوره چشم یار

دوره چشم پزشکی

دوره چشم

چشم پزشکی اصفهان

cheshmyar.com

ناخنک چیست؟


ناخنک چیست؟

ناخنک یا پتریژیوم ( pterygium ) یک ضایعه مثلثی است که از سفیدی چشم ( ملتحمه ) روی سیاهی چشم ( قرنیه ) کشیده می‌شود . این ضایعه ناشی از رشد خوش‌ خیم بافت پیوندی و رگ‌ های ملتحمه‌است . ناخنک معمولاً ابتدا به صورت یک سفیدی روی ملتحمه ایجاد می‌شود که به تدریج به سمت قرنیه رشد می‌کند . به علت وجود رگ‌های زیاد معمولاً رنگ ناخنک صورتی یا قرمز است .

ناخنک گاهی ملتهب می‌شود و باعث سوزش و خارش و اشک‌ریزش می‌شود . گاهی اوقات ناخنک رشد زیادی می‌کند و تا وسط قرنیه می‌رسد و جلوی دید را می‌گیرد ، به علاوه حتی ناخنک‌های کوچکتر هم می‌توانند با تغییر شکل قرنیه باعث ایجاد آستیگماتیسم شوند و دید افراد را تار کنند .

ناخنک زائده یا غشایی مثلثی‌ شکل است که در گردن ، چشم ، زانو ، آرنج ، مچ پا یا انگشتان رشد می‌کند .

ناخنک یا پتریژیوم و تشخصی و درمان آن

ناخنک عبارت است :

از افزایش رشد لایه ملتحمه که در بیشتر موارد، رویش آن از گوشه فراخ چشم آغاز شده و بسا آن‌چنان بر روی ملتحمه پیشرفت کند که همه آن را که در برابر مردمک است، بپوشاند . ناخنک ممکن است نرم یا سخت و به رنگ زرد یا سرخ باشد .

درمان ناخنک

اگر ناخنک کوچک باشد و ظاهر ناخوشایندی نداشته باشد و باعث قرمزی و سوزش چشم‌ها نشود نیاز به درمان خاصی ندارد .

اگر ناخنک گهگاه ملتهب شود و سوزش و قرمزی چشم ایجاد کند مصرف قطره‌های اشک مصنوعی به صورت مکرر ممکن است باعث تسکین علائم شود . در مواردی که ناخنک التهاب شدیدی دارد می‌توان با نظر چشم پزشک یک دوره درمان با قطره‌های استروئیدی یا سایر قطره‌های ضد التهاب انجام داد .

در مورد ناخنک‌های بزرگتر که از لحاظ ظاهری و زیبایی اهمیت دارند و یا با ایجاد آستیگماتیسم باعث تاری دید شده‌اند می‌توان با جراحی ناخنک را برداشت البته اگر ناخنک به صورت ساده برداشته شود احتمال عود آن زیاد است و به خصوص در افراد جوان و افرادی که ناخنک ملتهب دارند در نیمی از مواد عود دیده می‌شود . در این افراد بهتر است علاوه بر برداشتن ناخنک از روش‌های تکمیلی مثل پیوند ملتحمه یا استفاده از داروهای خاص ( مثلاً میتومایسین ) در حین جراحی استفاده شود .

برخی مطالعات نشان داده که مصرف میتومایسین حین و بعد از عمل ناخنک شانس عود ناخنک را کاهش می‌دهد .

در ناخنک‌های خیلی بزرگ که وسط قرنیه را هم درگیر کرده‌اند ممکن است لازم باشد علاوه بر اقدامات فوق از پیوند قرنیه لایه‌ای برای اصلاح شکل قرنیه استفاده شود .

ناخنک یا پتریژیوم و تشخصی و درمان آن

توصیه ها

1 – جهت جلوگیری ازآثارسوءاشعه های خورشید حتماً ازعینک آفتابی استفاده کنید .
2 – تاجای ممکن ازکار طولانی درمحیط های گرم و خشک وگرد و غبارپرهیز نمایید .
3 – ازمصرف قطره های مختلف بدون تجویز چشم پزشک جدا خودداری نمایید . قطره های ضدالتهاب معمولا دارای عارضه هستند و حتما باید توسط پزشک تجویز شود .

 

ناخنک یا پتریژیوم و تشخصی و درمان آن


با تشکر از حسن انتخاب و مطالعه مقاله ناخنک چیست؟ توسط شما دوست و همراه عزیز .

مراقب سلامتیت باش چون خیلی مهمه !

مشتاقانه منتظر ارسال نظرات و ایمیل های شما همراهان عزیز و گرامی در خصوص مقاله ناخنک چیست؟ هستیم - چشم یار

دوستدار شما شکوه شیخی پور

 

 

دوره چشم یار

 

دوره چشم پزشکی

 

دوره چشم

 

چشم پزشکی اصفهان

 

cheshmyar.com

 

درچه مواردی با آی مروارید مشکوک شویم؟

شکوه شیخی پور
 
مدرس اسکراب نرس چشم پزشکی، اصول، ابزارآلات و استانداردهای اتاق عمل
 
دوره چشم یار

در چه مواردی به بروز آب مروارید مشکوک شویم؟
وقتی که عینک مطالعه را برمیداریم و باز هم قادر به مطالعه هستیم گاهی اوقات افراد سالمند با خوشحالی اعلام میکنند که" مدتی است میتوانم برخی از نوشته ها را بدون عینک هم بخوانم و انگار جوان شده ام مانند سنین 25 30 سالگی دید دوباره ای پیدا کرده ام"

این تغییر نمره عینک یکی از علائم بروز آب مروارید می باشد و طولی نمیگذرد (چند هفته و یا یکی دو ماه) که بیمار اعلام میکند که " تابلوها غبارگرفته و یا رنگ پریده شده اند بعضی اوقات خیال میکنم داخل اتاق یا آشپزخانه دود گرفته است " این حالتها شروع آب مروارید است معمولاً شماره عینک دوربین ها پس از سن بلوغ یعنی حدود 20سالگی دیگر تغییر عمده نمیکنند ولی در سنین سالمندی ناگهان دچار تغییر تغییرات فاحش میشود و این هم یکی دیگر از علائم بروز آب مروارید می باشد.

نسل گذشته در حدود سن 70 و گاهی بیشتر دچار آب مروارید می شدند ولی این روزها شاهد بروز آب مروارید در سنین پایین تر هستیم . میانگین سنین پایین تر شده است میانگین سنی مبتلایان به آب مروارید به حدود 60-65 ساله رسید و این یکی از نشانه های عدم رعایت مقررات بهداشتی و غذایی در جامعه هستیم . بهداشت عمومی کره زمین و بهداشت عمومی مواد غذایی در کشورها و برخی هم عدم رعایت بهداشت فردی در رفتار اجتماعی و تغذیه

 


دوستدار شما : شکوه شیخی پور

 چشم یار ارائه مینماید:

 چشم پزشکی، سلامتی، چشم، چشم پزشک در اصفهان، اسکراب نرس، دوه اسکراب نرس چشم پزشکی، دستیار چشم پزشک، اسکراب نرس کیست؟، پرستار اسکراب کیست؟، کمک جراح، دستیار چشم پزشک، ابزارآلات اتاق عمل، تجهیزات اتاق عمل، پدر چشم پزشکی ایران، چشم، آناتومی چشم، ساختار چشم، اتاق عمل، لباس اتاق عمل، فضای اتاق عمل، رشته چشم پزشکی، قرنیه، شبکیه، صلبیه، زجاجیه، ناخنک، شالازیون، جراحی چشم، دستیار چشم پزشک، چشم پزشکی در اصفهان، اصفهان، چشم من، چشم یار، چشم سوم شما در اتاق عمل، دوره چشم پزشکی، تحقیق در مورد چشم، وظایف پرستار سیر کولر، نمره چشم، عینک، cheshmyar، شکوه شیخی پور، شیخی پور، پرستار، پزشک، سلامتی، زیبایی

دوره چشم یار - شکوه شیخی پور

دوره چشم یار



صفر تا 100 اسکراب نرسی چشم پزشکی

درمان کبودی دور چشم

شکوه شیخی پور
 
مدرس اسکراب نرس چشم پزشکی، اصول، ابزارآلات و استانداردهای اتاق عمل
 
دوره چشم یار

چندین راه حل ساده برای کاهش دادن سیاهی اطراف چشم ها وجود دارد . در مدت شبانه روزحداقل هشت ساعت خواب پیوسته داشته باشید. رژیم غذایی صحیح را انتخاب نمائید، از خوردن نمک و کشیدن سیگار که یکی از عوامل رسوب مایع در زیر چشم ها وایجاد ورم در آنها می باشد، پرهیز کنید. به طرز خوابیدن خود دقت کنید، به هنگام خواب، سر را کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید تا جاذبه زمین باعث تجمع مایع بیشتر در زیر چشم ها نشود. عدم رعایت این حالت باعث پیدایش هاله سیاه و پف اطراف چشم خواهد شد.

اطراف چشم را با یک کرم مرطوب کننده که دارای خاصیت آنتی اکسیدان تقویت کننده و مراقبت کننده پوست در برابر اثرات سو محیطی است، چرب کنید. از گیاهانی که دارای مواد رطوبت زای طبیعی هستند مانند عصاره چای سبز، عصاره انگور و ویتامین K، Eو Cاستفاده کنید. اگرسیاهی اطراف چشم شما بسیار شدید می باشد توصیه می شود با متخصص پوست مشورت کنید تا از روشهای لیزر در بهبود این وضعیت کمک بگیرد.

البته ناگفته نماند که این مشکل با درجات متفاوت در بسیاری از افراد دیده می شود. داشتن زندگی سرشار از آرامش، تغذیه سالم و خواب کافی بسیاری از مشکلات از جمله کبودی دور چشم ها را برطرف می کند.

محصولات حاوی یک از انواع رتینویید ها , ویتامین Cو یا Kمیتواند اثرات روشن کنندگی داشته باشد .در بهبود چروک و تیرگی دور چشم کاربرد لیزر فرکشنال در کنار درمان دارویی موثر است.

دوستدار شما : شکوه شیخی پور

 چشم یار ارائه مینماید:

 چشم پزشکی، سلامتی، چشم، چشم پزشک در اصفهان، اسکراب نرس، دوه اسکراب نرس چشم پزشکی، دستیار چشم پزشک، اسکراب نرس کیست؟، پرستار اسکراب کیست؟، کمک جراح، دستیار چشم پزشک، ابزارآلات اتاق عمل، تجهیزات اتاق عمل، پدر چشم پزشکی ایران، چشم، آناتومی چشم، ساختار چشم، اتاق عمل، لباس اتاق عمل، فضای اتاق عمل، رشته چشم پزشکی، قرنیه، شبکیه، صلبیه، زجاجیه، ناخنک، شالازیون، جراحی چشم، دستیار چشم پزشک، چشم پزشکی در اصفهان، اصفهان، چشم من، چشم یار، چشم سوم شما در اتاق عمل، دوره چشم پزشکی، تحقیق در مورد چشم، وظایف پرستار سیر کولر، نمره چشم، عینک، cheshmyar، شکوه شیخی پور، شیخی پور، پرستار، پزشک، سلامتی، زیبایی

دوره چشم یار - شکوه شیخی پور

دوره چشم یار


صفر تا 100 اسکراب نرسی چشم پزشکی