چشم یار

شکوه شیخی پور مدرس اسکراب نرس چشم پزشکی، اصول، ابزارآلات و استانداردهای اتاق عمل

چشم یار

شکوه شیخی پور مدرس اسکراب نرس چشم پزشکی، اصول، ابزارآلات و استانداردهای اتاق عمل

پیرچشمی

پیرچشمی

پیرچشمی چیست؟! شل شدن پلک ها، خشک تر شدن سطح چشم ها، ایجاد آب مروارید، تغییرات شبکیه ناشی از افزایش سن، افت دید،علائم پیر چشمی، درمان پیرچشمی و...

پیر چشمى چیست ؟
روند پیر شدن تمام اعضاى بدن را در بر مى گیردو منجر به اختلال عملکرد اعضاى بدن مى شود . این اثرات در اطراف چشمها نیز واضح است و اختلالات عملکردى متعددى را شامل مى شود مثل شل شدن پلکها، خشکتر شدن سطح چشمها ، ایجاد آب مروارید ، تغییرات شبکیه ناشى از افزایش سن که منجر به افت دید شدید مى شود . اما پیرچشمى جزو اولین تغییرات ناشى از افزایش سن مى باشد و حدود چهل سالگى رخ مى دهد .براى درک پیرچشمى ابتدا باید مفهوم تطابق را بدانیم . چشم در حکم یک تلسکوپ است که داراى دو ذره بین محدب است .

پیر چشمی

یکى قرنیه که قدرت ثابتى دارد و یکى لنز چشم که قدرت متغیرى دارد و مى تواند نازکتر یا ضخیم تر شود ، درست شبیه دوربین هایى که در فیلمها در دست دریانوردان دیده ایم و فرد انتهاى لوله را جهت تغییر قدرت تلسکوپ مى چرخاند تا تصویر واضحترى از اشیایى در فواصل مختلف به دست آورد .براى دیدن اشیایى که دور هستند یعنى در فاصله شش مترى یا بیشتر قرار دارند ، لنز در حالت استراحت قرار دارد و فشارى به چشم نمى اید . وقتى به شى نزدیکتر نگاه مى کنیم باید لنز ضخیمتر شود و قدرت بالاترى پیدا کند .به این امر تطابق مى گوییم و عضلات مژگانى چشمى به صورت ناخوداگاه این امر را انجام مى دهند .

هرچه شى نزدیکتر شود ، عضلات مژگانى به انقباض بیشترى نیاز دارند و تطابق بیشترى نیاز خواهد بود . اگر شى را خیلى به چشم نزدیک کنیم مثلاً فاصله شش تا ده سانتى متر ، دیگر تطابق جوابگو نخواهد بود و شى را تار مى بینیم .با افزایش سن مخصوصا پس از چهل سالگى ، به مرور مواد داخل لنز سخت تر مى شوند و به همین نسبت قدرت تغییر شکل لنز کمتر مى شود . در واقع قدرت انطباق کاهش مى یابد. بنابراین وقتى شى به چشم نزدیک مى شود در فاصله دورترى تار شدن رخ مى دهد.

پیرچشمی

علائم پیرچشمى

پیرچشمى با تار شدن دید نزدیک بروز مى کند. مفهوم این امر این است که فرد دید دور مناسبى دارد ولى در دید نزدیک مثلاً هنگام مطالعه دچار مشکل مى شود. ممکن است ابتدا با انقباض بیشتر عضلات مژگانى و تطابق بیشتر بر این مشکل غلـبه کند.

ولى این مسـاله بــا خستگى زودرس چشم و سردرد و احساس دوبیـنى در دید نزدیک ،مى توانـد همراه شود و به تدریج فرد متوجه مى شود که در فاصله نزدیک دید خوبى ندارد و با دور کردن شى (مثلًا روزنامه) از چشم راحت تر مى بیند.

پیرچشمى براى همه افراد رخ مى دهد ولى مى تواند کمى زودتر یا دیرتر شروع شود. افرادى که نزدیک بین بوده اند و عینک داشته اند، معمولا مجبور به برداشتن عینک خود جهت دید نزدیک مناسب مى شوند.

نکته مهم: کاهش بیشتر تطابق با افزایش بیشتر سن تا حدود شصت سالگى است که منجر به افزایش تارى دید، در فاصله نزدیک شده و فرد باید اشیا را از چشم خود دورتر و دورتر کند تا به وضوح تصویر دست یابد.

درمان پیرچشمی

درمان پیرچشمى ساده ولى چالش برانگیز است. درواقع باید کمبود قدرت لنز را با افزودن یک لنز دیگر به صورت عینک جبران نمود. به طور معمول شماره عینک مورد نیاز بین یک تا دو ونیم مى باشد. افرادى که از قبل عینک داشته اند ناچار به داشتن عینک دوم یا استفاده از عینکهاى دوکانونه که شیشه دو قسمتى دارد، مى باشند ولى در مجموع اغلب افراد از داشتن عینکى که مرتب باید برداشته شده و گذاشته شود یا ظاهر عینک دوکانونه راضى نیستند .

در آینده باید درمانهاى جدیدى جهت پیرچشمى جایگزین عینک شود هرچند على رغم تلاشهاى فراوان و معرفى راهکارهاى جراحى متنوع هنوز روشى که صد در صد رضایتبخش باشد معرفى نشده است.

در تصاویر زیر افرادی که به پیرچشمی مبتلا هستند را مشاهده مینماییم:

پیرچشمی

پیرچشمی

پیرچشمی


برچسب‌ها: اسکراب, اسکراب اصفهان, اسکراب نرس اصفهان, اسکراب نرس چشم, شکوه شیخی پور

شرح وظایف پرستاری | آشنایی با شغل پرستاری

شرح وظایف پرستاری | آشنایی با شغل پرستاری

شرح و بررسی وظایف پرستاری بر اساس منشور حقوق مددجو درفرآیند پرستاری ، وظایف فرعی پرستاری ، وظایف اصلی پرستاری ، شرح وظایف عمومی کارشناس پرستاری ، آشنایی با شغل پرستاری ، شرح وظایف پرستار ، پرستار کیست ، شرح شغل کادر پرستاری ، شرح وظایف پرستاران ، شرح وظایف شغل کارشناس پرستاری

اشاره به پرستار

پنجم جمادی الاولی، سالروز ولادت شیرزن صحرای کربلا، زینب کبرا می باشد . پرستار، عجب واژه آشنا و دوست داشتنی است . لفظی که ناخودآگاه هر شنونده ای را به وجد و آرامش می آورد . و به یاد فردی می اندازد که در لحظات سختی ، ناراحتی و ساعتی که به کمک نیاز داریم ، یاری رسان ماست . انسان های بی ادعایی که به معنای واقعی کلمه ، خالصانه کار می کنند . این سپید پوشان الهی تمام تلاش خود را معطوف می سازند تا بیماران ، دوران نقاهت خود را به آرامی سپری کنند . این واژه ، آدمی را به یاد مفاهیم دیگری هم می اندازد. یاد شب بیداری و یاد مردان و زنان سپیدپوشی که لحظه ای لبخند از چهره شان دور نمی شود و همیشه با قدرت و استقامت به این مسئولیت گرانبها رسیدگی می کنند .

اهمیت پرستاری از دیدگاه مقام معظم رهبری

مقام معظم رهبری ، درباره اهمیت پرستاری می فرمایند : برای حفظ سلامت در جامعه ، اهمیت پرستاری در طراز اول قرار دارد ؛ یعنی اگر بهترین پزشکان و جراحان ، کار خودشان را با بیمار به بهترین وجه انجام دهند ، اما از آن بیمار پرستاری نشود ، به طور غالب ، کار آن پزشک یا جراح عالی قدر ، بی فایده خواهد بود . ایشان در جایی دیگر ، نقش پرستار را معادل کار پزشکی ماهر می داند و می فرمایند : نقش پرستاری و بیمارداری در حفظ سلامت و بازگشت سلامت بیمار، نقش درجه اول است ؛ معادل است با نقش یک پزشک ماهر. بسیاری از این نکته غفلت دارند . لذا آن وزن و ارزشی که باید برای پرستار در نظر گرفته شود ، از ذهن آنها مغفول می ماند و به آن توجه نمی کنند .

وظایف پرستاری

آشنایی با شغل پرستاری

پرستار با حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه در سه سطح به ارائه خدمات بهداشتی – درمانی و توانبخشی می پردازد ، که این سطوح شامل موارد زیر می باشد :
1.    فرد، خانواده، مدرسه، کارخانه و ....
2.    مراکز بهداشتی درمانی، بیمارستان ها، کلینیک های عمومی و تخصصی
3.    مراکز توانبخشی و نگهداری
با همین دسته بندی مختصر می توان به گستردگی و اهمیت وظایف پرستار پی برد . حال برای تفهیم بهتر باید بیان کرد که وظایف پرستار در تمام سه سطح بیان شده ، مواردی همچون پیشگیری ، غربالگری ، درمانی ، توانبخشی و نگهداری را شامل می شود . حال باید ذکر کرد پرستار در انجام این وظایف فرایند پرستاری را در پیش می گیرد که این فرآیند شامل : بررسی و شناخت ، تشخیص پرستاری ، تدوین اهداف ، برنامه ریزی ، اجراء و ارزشیابی می باشد .

فعالیت های پرستار

در این بخش فعالیت های پرستار را به سه نوع مجزا تقسیم می کنیم :
1.    فعالیت مستقل
2.    فعالیت غیرمستقل
3.    فعالیت بینابینی
فعالیت مستقل، بررسی و شناخت و تشخیص پرستاری را شامل می شود. فعالیت غیرمستقل، مجموعه ای از اعمال بهداشتی درمانی و توانبخشی به تجویز پزشک می باشد. فعالیت بینابینی مجموعه ای را شامل می شود که پرستار با همراهی تیم مراقبت بهداشتی، بعد از عکس العمل بیمار به مراحل درمانی آن اعمال را انجام می دهد .

شرح وظایف پرستار

زمانی که یک فرد عادی به پرستار فکر می کند و فعالیت ها و اعمالش را مد نظر می گیرد به طور عموم بیشتر ذهنش به سمت اعمالی همچون، ثبت مشخصات بیمار، بررسی وضعیت بیمار، کمک به پزشک، دادن داروی بیماران، انجام تزریقات و رعایت حقوق بیماران می رود. حال باید ذکر کرد که تمامی این موارد در وظایف پرستار گنجانده شده است . اما در گستردگی وظایف پرستار تردیدی نیست. حال شرح وظایف پرستار را بر اساس منشور حقوق مددجو در فرآیند پرستاری بیان می کنیم تا با اهمیت وجود این سفیدپوشان الهی بیشتر آشنا شوید .

شرح وظایف پرستاری

شرح وظایف پرستاران

1.    جلب اطمینان و اعتماد فرد و خانواده اش، همچنین برقراری ارتباط حرفه ای همراه با مهارت های کلامی و غیر کلامی
2.    کسب اطلاعات و بررسی وضعیت بیمار و ثبت در پرونده
3.    ثبت نیازها و مشکلات بهداشتی بیمار و تشخیص بر اساس دانش و مهارت پرستاری
4.    اولویت بندی و برنامه ریزی اقدامات مراقبتی بر اساس اهداف و ثبت آن در پرونده
5.    در انجام معاینات همکاری و مشارکت با پزشک داشته باشد و بر فعالیت های پیراپزشکی نظارت کند .
6.    انجام اقدامات مراقبتی براساس استانداردهای خدمات پرستاری و ثبت آن با توجه به نیازهای جسمی، انجام مراقبت های تشخیصی، انجام اقدامات اولیه احیاء قلبی ریوی، ارائۀ اقدامات پرستاری در انتقال بیمار از بخشی به بخش دیگر صورت می گیرد .
7.    ارزشیابی نتایج خدمات ارائه شده به بیمار و در صورت لزوم بررسی و برنامه ریزی مجدد برای مراقبت های لازم
8.    انجام اقدامات پرستاری برای کنترل درد
9.    حضور در تیم بحران و اجرای وظایف تعیین شده در موقعیت های غیر قابل انتظار
10.    تأمین ایمنی بیمار و پیشگیری از حوادث احتمالی .
11.    نظارت مداوم بر حسن اجرای اقدامات مراقبتی توسط گروه پرستاری
12.    بررسی نیازهای آموزشی و توسعۀ برنامه های آموزشی و اجرای آن ها برای حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه
13.    ارائۀ اقدامات پرستاری قبل و بعد از عمل
14.    مشاوره و راهنمایی بیمار و ارجاع آن به منابع تخصصی و اجتماعی حمایتی
15.    آماده کردن بیمار برای ترخیص
16.    پیگیری خدمات پرستاری و اقدامات مراقبتی در منزل بعد از مرخص شدن بیمار با هماهنگی مرکز درمانی
17.    انجام دادن اقدامات ضروری برای پیشگیری از عفونت ها
18.    همکاری کردن با گروه های بهداشتی برای رفع مشکلات محیطی، حفاظتی و خدماتی با استفاده از همفکری و همیاری فرد، خانواده، گروه و حتی مدرسه و بعد از انجام پیگیری آن
19.    حضور در دوره های آموزشی – پژوهشی
20.    برای بهبود کیفیت خدمات در ارائۀ خط مشی های مراقبتی و بهداشتی مشارکت مستقیم داشته باشد.
21.    مراقبت از بیمار در حال فوت و نظارت بر امر مراقبت از جسد طبق اصول شرعی
22.    تحویل بخش به پرسنل شیفت های قبل و بعد از خود و گزارش دادن اقدامات انجام شده
23.    همراه بودن با پزشک در ویزیت بیماران و گزارش اقدامات انجام شده و بررسی پاسخ های بیمار جهت تعیین روش های درمانی مناسب
24.    ثبت کلیۀ اقدامات صورت گرفته شده برای بیمار

وظایف اصلی پرستاران

در ادامه می توان ذکر کرد هر کدام از پرسنل بیمارستان و کادر پزشکی از جمله بهیار، پرسنل اتاق عمل، کمک پرستار و غیره داراری شرح وظایف مجزا می باشند. همچنین پرستارهای بخش های مختلف بیمارستان دارای شرح وظایف متفاوتی می باشند .

شما با بهره گیری از این مقاله می توانید به اهمیت و ارزش کار و فعالیت پرستاران پی برده و همچنین در بهبود روند کاری این عزیزان موثر باشید .


برچسب‌ها: دستیار چشم پزشک اصفهان, دستیار چشم پزشک, اسکراب نرس, اسکراب نرس اصفهان, کمک جراح چشم پزشک

شرح وظایف پرستار بخش اورژانس | تریاژ

شرح وظایف پرستار بخش اورژانس | تریاژ

شرح وظایف پرستار بخش اورژانس

1. ارزیابی سریع اولیه از نظر شرایط تهدید کننده حیات در مددجویان با وضعیت بحرانی با آسیب دیده
2. ارزیابی سیستماتیک وسریع ( ثانویه ) بیماران از سر تا پا برای شناسایی کلیه آسیبهای احتمالی
3. ثبت موارد ارزیابی شده با توجه به مشکل اساسی بیمار
4. برآوردن نیازهای فوری مددجو
5. قرزار دادن بیمار در یکی از رده های طبقه بندی فوریتی و اعلام کد در صورت نیاز
6. بررسی مجدد و متناوب بیماران
7. تکمیل فرم بررسی تریاژ
8. برقراری ارتباط مناسی و موثر با خانواده مددجویان در اتاق انتظار و اطلاع وضعیت مددجویان به آنها
9. اطلاع به پزشک جهت ویزیت مددجو
10. راهنمایی وانتقال بیماران به اورژانس در صورت نیاز به بستری

 CPR

1. اطمینان از عملکرد صحیح وسایل و تجهیزات اتاق CPR
2. اطمینان از کفایت داروها و سرم های اتاق CPR
3. تحیل سربع و بدو ن و قفه بیمار بحرانی و بدحال
4. بررسی راه هوائی بیمار و اطمینان از برقراری راه هوائی مناسب
5. بررسی نبض محیطی
6. بررسی سطح هوشیاری بیمار
7. انجام اقدامات مقدماتی احیاء
8. انجام اقدامات پیشرفته احیاء شامل : برقراری راه هوائی مناسب,لوله گذاری در صورت عدم حضور پزشک، D.C، شوک و...
9. گرفتن نمونه خون شریانی
10. مانیتورینگ قلبی و تشخیص دیس ریتمی های خطرناک و انجام اقدامات لازم جهت رفع آنها
11. مانیتورینگ تخصصی بیمار و انجام پالس اکسی متری وتشخیص مشکلات تنفسی خطرناک و انجام اقدامات لازم جهت رفع آنها
12. اکسیژن تراپی به روش های غیر تهاجمی ( بکارگیری انواع ماسک و کانولاها )
13. ساکشن کردن مددجو ( دهانی,بینی حلقی، اندوتراکئال و تراکئوستومی )
14. ست کردن واتصال بیمار به دستگاه تهویه مکانیکی
15. فلبو تومی درمانی با تجویز پزشک
16. گرفتنEKG12, 15 و18 لید
17. اندازه گیری قندخون مددجو با استفاده از دستگاه گلکومتر
18. برقراری راه وریدی از طریق ورید ژگولار خارجی، داخلی و ورید ساب کلاوین و...
19. ثبت گزارش و عملکرد تیم احیاء

وظایف پرستار اورژانس

شرح وظایف عمومی

1. تحویل بیمار از پرستار تریاژ یا پرستارCPR
2. برقراری ارتباط مناسب و موثر با بیمار و همراهان وی
3. کنترل وضعیت تنفس,قلب و عروق و هوشیاری و ... بیمار
4. ثبت موارد غیر عادی نظیر نابینائی یا کم کم بینائی از یک چشم یا هردم چشم - ناشنوائی - اختلال اخلاقی و... در پرونده بیمار
5. کنترل موارد حساسیت های دارویی یا صرف دارو های خاص و ثبت در پرونده
6. کنترل وثبت بیماری گذشته
7. کنترل وثبت موارد مربوط به آزار واذیت کودکان - زنان - سالمندان و معلولین ذهنی و گزارش به مقام مسئول در بیمارستان
8. کنترل عملکرد و تعداد مناسب تجهیزات مورد استفاده در بخش در هر شیفت
9. هماهنگی با واحد های مختلف جهت انجام اقدامات کلینیکی و پاراکلینیکی
10. گرفتن نمونه خون شریانی
11. مانیتورینگ قلبی و تشخیص دیس ریتمی های خطرناک و انجام اقدامات لازم جهت رفع آنها
12. مانیتورینگ تنفسی بیمار و انجام پالس اکسی متری و تشخیص مشکلات تنفسی خطرناک و انجام اقدامات لازم جهت رفع آنها
13. اکسیژن تراپی به روش های غیر تهاجمی (بکارگیری انواع ماسک و کانولاها)
14. بکارگیری دستگاه تهویه مکانیکی
15. ساکشن کردن مددجو ( دهانی، بینی حلقی، اندوتراکئال و تراکئوستومی )
16. فلبو تومی درمانی با تجویز پزشک
17. گرفتنEKG12, 15 و18 لید
18. اندازه گیری قندخون مددجو با استفاده از دستگاه گلکومتر
19. برقراری راه وریدی از طریق ورید ژگولار خارجی
20. اندازه گیریCVP
21. بکارگیری نبولایزر
22. انجام CPRپیشرفته ( بکارگیر ی دستگاه فیبریلاتور - لوله گذاری و ...)
23. گذاشتن پیس میکر موقت خارجی
24. اندازه گیری فشارخون شریانی به روش تهاجمی
25. کنترل و مراقبت ازEVD ( کاتتر داخلی بطن مغز )
26. اندازه گیری فشار داخل مغزی
27. گذاشتن NGTو OGT
28. گارواژ ولاواژ معده
29. بکارگیری دستگاه همودیالیز و انجام همودیالیز در موارد اورژانس
30. انجام دیالیز صفاقی در صورت نیاز
31. اجرای پروتکل انفوزیون ترمبولیتک(استرپتوکیناز TPA و... ) ، مخدرو سداتیو با تجویزپزشک
32.اجرای پروتکل بحران در بخش اورژانس

مسمومیت

1. لاواژ معده
2. دادن داروهای آنتی دوت برطبق دستور پزشک
3. درمان تشنج بیمار برحسب دستور پزشک
4. اندازه گیری گازهای خون شریانی وph
5. دادن شارکول فعال یا مسهل
6. بررسی بیماری های همراه
7. سم زدایی فوری بر حسب نوع مسمومیت ( استنشاقی، پوستی، خوراکی و غیره )
8. کنترل اختلالات دمای بدن ( هیپوترمی, هیپرترمی )


چشم یارمطالب سودمندی که ارزش دیدن دارند :

پرستار روزت مبارک

وظایف پرستار اورژانس چشم

شرح وظایف پرستاری | آشنایی با شغل پرستاری

پرستار کیست | تعریف پرستاری

پرستار سیرکولر بداند


برچسب‌ها: پرستار اورژانس چشم, پرستار اسکراب, پرستار سیرکولار, پرستار سیر کولر, پرستار چشم پزشکی

کمک جراح کیست

کمک جراح کیست؟

کمک جراح، دستیار جراح، پرستار اسکراب، پرستار سیرکولر، پرستار سیار، اسکراب نرس یا scrub nurse 

واژه هایی هستند که ممکن است در مکان هایی اعم از: بیمارستان ها، کلینیک ها، مطب ها، درمانگاه ها، مراکز درمانی، اتاق عمل، دی کلینیک ها، مراکز اورژانس، مراکز جراحی سرپایی و ... شنیده باشید. در این مقاله قصد داریم شما را با این واژه ها آشنا نماییم. تکنولوژیست جراحی ( surgical technologist )، موسوم به فرد اسکراب یا تکنسین جراحی و نیز تکنسین اتاق‌عمل که در منطقه استریل و حفاظت شده بیمارستانی انجام وظیفه می‌کنند.

رشته کارشناسی پیوسته اتاق عمل شاخه‌ای از علوم پزشکی است که طی این دوره دانشجویان با اصول جدید اتاق عمل و تکنولوژی‌های نوین جراحی آشنا شده و مراقبت و کمک به اداره‌ی بیمار را قبل و حین و پس از عمل می‌آموزند.

دانش آموختگان این رشته، عضوی از تیم بهداشتی و درمانی خواهند بود که به‌عنوان بخشی از تیم جراحی برای کمک به اجرای یک عمل جراحی با نتایج مطلوب در بخش‌های اتاق عمل بیمارستان، بخش‌های مداخله تشخیصی-درمانی و مراکز مراقبتی سیار، ایفای نقش می‌نمایند.

این رشته در سراسر دنیا به دو صورت ارائه می‌شود: حالت نخست، دانش آموختگان رشته کارشناسی پرستاری در یک دوره دو ساله برای ورود به اتاق عمل آموزش می‌بینند. حالت دوم: دانشجویان در مقطع کاردانی، آموزش‌های عمومی اتاق عمل را طی می‌کنند و برای ایفای نقش خود به عنوان فرد سیار و اسکراب، آماده شده و سپس طی دوره دیگر آموزشی برای ایفای نقش به عنوان کمک اول جراح آماده می‌شوند.

کمک جراح، دستیار جراح، پرستار اسکراب، پرستار سیرکولر، پرستار سیار، اسکراب نرس یا scrub nurse

تاریخچه رشته اتاق عمل

در سال 1901 پرستاری به نام مارتالوسی از بوستون وظایف پرستاران اتاق عمل را توصیف و به گفتار وی، پرستاران اتاق عمل باید با فراگیری اصول ضدعفونی در محیط استریل، در مراقبت از وسایل جراحی دقت زیادی را به کار برند.

در ایالات متحده آمریکا

نقش پرستار اتاق عمل در نبرد جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم زمانی آغاز گردید که نیروی زمینی ایالات متحده آمریکا از پزشکان به عنوان کمک اول جراح در اتاق عمل استفاده نمود.همزمان از پزشک‌یاران در کشتی‌های جنگی نیروی دریایی ایالات متحده آمریکااستفاده می‌شد.پرستاران اجازه حضور در این کشتی‌ها به عنوان دستیار جراح را نداشتند و این منجر به پیدایش حرفه‌ای جدید در ارتش آمریکا بنام تکنسین اتاق عمل گردید.

در سال 1957 انجمن پرستاران اتاق عمل به صورت تشکیلات مستقل بین المللی، درآمد و سرآغازی بود برای پیشرفت آتی پرستاران اتاق عمل به عنوان افرادی متخصص در جراحی که همگام با توسعه انجمن اتاق عمل در سطوح جهانی، به این هدف، آرمانی تازه بخشیده شد.

در کشور عزیزمان ایران

رشته اتاق عمل در ایران در مقطع کاردانی بین سال‌های 1366 تا 1380 و درمقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته از سال 1387 در دانشکده‌های مختلف سطح کشور راه‌اندازی گردیده‌است.

کمک جراح، دستیار جراح، پرستار اسکراب، پرستار سیرکولر، پرستار سیار، اسکراب نرس یا scrub nurse

رسالت رشته اتاق عمل

رسالت آموزش رشته اتاق عمل در مقطع کارشناسی، تربیت نیروی انسانی آگاه، متعهد و کارآمد است که با کسب توانائیهای حرفه‌ای در اتاق عمل و بهره مندی از دانش و تکنولوژی روز خدمات مورد نیاز مراقبتی و آموزشی مقرون به صرفه را در بالاترین سطح استاندارد ارائه دهند.

با تربیت این نیروها مراقبت مطلوب و اثر بخش از بیماران در مراحل قبل ، حین و بعد از عمل به خصوص در جراحی‌های تخصصی و انواع اسکوپی ها ، کنترل و پیشگیری از عفونت‌های بیمارستانی ، ایجاد شرایط مناسب روحی برای بیماران و نگهداری مناسب از دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی مقدور خواهد بود.

تربیت دانش آموختگانی که بتوانند در ابعاد مراقبتی، آموزشی و درمانی به منظور کمک به متخصصین جراحی و با مسئولیت آنان در امور جراحی، انجام وظیفه نمایند و بخشی از عمل را به دست بگیرند. دانش آموخته باید بتواند مهارت استریل در مراقبت از بیمار و ابزارآلات را کسب کند و آموزش های لازم جهت مراقبت بعد از عمل را نیز فرا گیرد.

ویژگی‌های فردی مورد نیاز

فردی که به عنوان تکنولوژیست اتاق عمل شناخته می‌شود، باید شایسته نگرش مراقبتی نسبت به بیمار و دیگر اعضای تیم جراحی و محیط داشته باشد. این فرد به عنوان عضوی از تیم جراحی در اتاق عمل باید قادر باشد با سرعت و دقت به جزئیات توجه کند.

1- قادر به اولویت بندی مسائل درشرایط اورژانس و پراسترس باشد(تریاژ بیمارستانی)، بنابراین در این رشته نیاز به افرادیست که احساس مسئولیت شدید و شخصیت باثبات داشته، علاقمند به کمک به دیگران بوده و به نیازهای بیمار و دیگر اعضای تیم جراحی حساس باشند.
2- از آن جا که کار در اتاق عمل نیاز به ایستادن در مدت زمان طولانی و توانائی برای جابجایی و بلند کردن اشیاء سنگین دارد و فرد را در معرض مناظر و بوهای ناخوشایند و مواد خطرناک قرار می‌دهد، فرد باید توانایی جسمی لازم را داشته باشد.

کمک جراح، دستیار جراح، پرستار اسکراب، پرستار سیرکولر، پرستار سیار، اسکراب نرس یا scrub nurse

آینده شغلی این زحمت کشان سپیدپوش

کارشناسان اتاق عمل پس از کسب پروانه کار ( لیسانس اتاق عمل ) قادر خواهند بود در بخش‌های جراحی،اتاق عمل، ریکاوری، مراکز جراحی سرپایی، مراکز اورژانس،درمانگاه‌ها ، بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها و مطب‌ها، مراکز آندوسکوپی، مراکز لیزرتراپی، رادیولوژی، واحدهای جراحی سیار که بصورت دولتی و یا خصوصی اداره می‌گردند، به کار مشغول باشند.

دانش آموختگان این رشته جایگاه خود را در عرصه های مختلف جراحی مشخص و تثبیت خواهند نمود و نه تنها به عنوان یک کارشناس مسایل عمومی اتاق عمل بلکه به صورت اختصاصی نیز قادر به ارائه خدمات اثر بخشی و مقرون به صرفه در جهت اعتلای سطح سلامت جامعه و بهبود کیفیت اعمال جراحی خواهند بود و در سطح کشور و بین المللی مطرح خواهند شد.


برچسب‌ها: کمک جراح چشم پزشک, اسکراب نرس چشم پزشک, شکوه شیخی پور, چشمیار, چشم یار

پرستار سیرکولر

پرستار سیرکولر بداند

پرستار سیرکولر کیست؟ ، پرستار سیار کیست؟ ، وظایف پرستار سیر کولر یا سیار چیست؟ ، آشنایی با پرستار سیر کولر ، پرستار سیر کولر را بشناسیم ، اتاق اسکراب در بیمارستان ، فرد اسکراب ، سیرکولار اتاق عمل ، اسکراب کیست؟ ، فرد سیرکولار

هر پرستار موظف است وظایف یک سیر کولر را در طول دوره کاری در اتاق عمل فرا بگیرد.

پرستار سیر کولر باید به نحوی عمل کند که پرسنل استریل به او اعتماد داشته باشند و برای گرفتن وسایل از قبیل بسته ها، نخ ها، سوزن ها و... از او در خواست کنند. پرستار اسکراب در طول جراحی مجاز به ترک محیط استریل جراحی نبوده، باید در استریل نگه داشتن گان و دستکش خود کوشا باشد . پرستار سیرکولر آن استریل بوده اما در عین حال باید لباس و پوشش تمیزی بر تن داشته باشد .

پرستار سیرکولر بداند

وظایف پرستار سیرکولر شامل :

1. در تمام کارها و وظایف خود  مراقبت صحیح و سالم از بیمار را هدف قرار دهد .
2. از گسترش عفونت خود داری کند .
3. بسته ها و وسایل را بدون آلوده کردن لایه داخلی شان باز کند . هرگز نباید دست به میز برده یا به آن تکیه دهد .
4. وسایل دیگری که در حین جراحی ، پرستار اسکراب از او در خواست می کند در اختیارش قرار دهد .
5. هر بسته را از لحاظ سالم بودن و  تاریخ مصرف کنترل نماید .
6. از گذاشتن بسته بر روی محیط خیس و مرطوب خودداری کند و بسته های خیس و مرطوب را از محیط خارج کند .
7. در آغاز هرعمل جراحی کلیه وسایلی که نیاز به شمارش دارد با همکاری اسکراب شمارش و ثبت کند .
8. شمارش وسایل در 3 مرحله: قبل شروع عمل - قبل از بستن حفره جراحی ( قبل بستن فاشیا) - قبل بستن پوست

علاوه بر این 1 شمارش هم موقع پک کردن وسایل در CSR انجام می شود .

9. آب استریل را جهت استفاده جراح و اسکراب در کاسه بریزد . تا با آن دستکش را مرطوب و بقایای پودر روی دستکش از بین رود و یا در حین عمل خون دستکش را از بین ببرند در نتیجه با این کار دستکاری نسوج  مطمئن بوده و گره زدن راحت تر می شود .
10. برای آماده سازی بیمار جهت جراحی کمک کند .
11. در قرار دادن وضعیت بیمار همکاری کند .
12. از دست و پای مریض در زمان قرار دادن در پوزیشن مناسب محافظت کند .
13. پلیت کوتر را در جای مناسب قرار دهد .
14. لوله ساکشن را وصل کند .
15. نور چراغ سیالیتیک را تنظیم کند .
16. از ایجاد سروصدا و صحبت های اضافی بپرهیزد .
17. ضمن انجام پانسمان محل زخم حراحی از عدم حساسیت پوست بیمار به چسب اطمینان حاصل کند .
18. کلیه فرم های مورد نیاز را تکمیل کند .
19. به بلند کردن و انتقال مریض از اتاق عمل به ریکاوری کمک کند .
20. در تمام مراحل جراحی اتاق عمل را تمیز و مرتب نگه دارد .


برچسب‌ها: پرستار اسکراب, پرستارسیرکولر, اسکراب نرس, چشم پزشکی اصفهان, شکوه شیخی پور